Vitalvibe - Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru, 250g
Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru představují skvělý způsob, jak dodat tělu energii, dobrou náladu a jasnou mysl. Vyrábí se namáčením nepražených kakaových bobů v lahodném nektaru z kokosových palem.
- BIO kvalita
- přispívají ke snížení únavy
- zdroj hořčíku, fosforu, železa a draslíku
- slazeno kokosovým nektarem
- mají vysokou výživovou hodnotu
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Položka byla vyprodána… |
Vitalvibe - Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru, 250g
Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa...
...my jsme jej přisladili přírodním kokosovým nektarem a vznikl “pokrm bohů” vyzývající k mlsání bez špetky špatného svědomí.
Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.
Benefity pro tělo
- Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
- Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
- Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
- Díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”.
- Sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu.
- Více o benefitech čokolády, kakaových bobech či kakaa se dočtete v našem článku
Díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku ...
-
přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin
-
přispívají ke tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, a tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle
-
přispívají k funkci imunitního systému
-
přispívají k funkci trávicích enzymů
-
přispívají k energetickému metabolizmu
-
podporují zdravé dělení buněk
Složení
Kakaové boby bio, kokosový nektar bio
Použití
Vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie
Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.
Nutriční hodnoty |
ve 100 g |
Energetická hodnota |
2 385 kJ/ 578 kcal |
Tuky |
48 g |
z toho nasycené |
26 g |
Sacharidy |
14 g |
z toho cukry |
14 g |
Vláknina |
23 g |
Bílkoviny |
11 g |
Sůl** |
0,1 g |
Vápník |
184 mg (23 %)* |
Draslík |
560 mg (28 %)* |
Fosfor |
154 mg (22 %)* |
Železo |
6,8 mg (48 %)* |
Hořčík |
244 mg (65 %)* |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.