Vitalvibe - Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru, 250g

Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru představují skvělý způsob, jak dodat tělu energii, dobrou náladu a jasnou mysl. Vyrábí se namáčením nepražených kakaových bobů v lahodném nektaru z kokosových palem.

  • BIO kvalita
  • přispívají ke snížení únavy
  • zdroj hořčíku, fosforu, železa a draslíku
  • slazeno kokosovým nektarem
  • mají vysokou výživovou hodnotu
Položka byla vyprodána…
Momentálně nedostupné
Kód: BM20888
339 Kč –38 % 209 Kč / ks 187 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 0.25 kg
Položka byla vyprodána…
20888 kakaove boby drcene bio v kokosovem nektaru
Tip
339 Kč –38 %

Vitalvibe - Kakaové boby drcené BIO v kokosovém nektaru, 250g

Kakaový bob je domovem kvalitní čokolády i kakaa...
...my jsme jej přisladili přírodním kokosovým nektarem a vznikl “pokrm bohů” vyzývající k mlsání bez špetky špatného svědomí.

Plody kakaovníku (Theobroma cacao) se botanicky řadí k ořechům a chutnají jako hořká čokoláda. Nepražené představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.

Kakaové boby jsou 100% bio a raw, pocházejí z Peru. Kokosový nektar je v bio kvalitě a zemí původu je Indonézie.

 

Benefity pro tělo

  • Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév a k udržování normálního krevního tlaku. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
  • Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
  • Díky obsahu železa a hořčíku přispívají ke snížení únavy. Specifickými látkami, které se na tomto účinku také podílejí, jsou purinové sloučeniny - theobromin a v malé míře kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u kakaových bobů, ani u dalších pochutin z nich připravených nemusíme obávat “přestimulování organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
  • Díky obsahu hořčíku, vápníku a draslíku přispívají k normální funkci nervového systému, psychologických procesů a neurotransmisi, také látky nazývané bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se také na vytváření “pocitů blaha”. 
  • Sladký nektar z kokosové palmy je skvělým přírodním tekutým sladidlem, má jemnou chuť, podobnou medu z divoce rostoucích květin, má nízký glykemický index a vysokou výživovou hodnotu.
  • Více o benefitech čokolády, kakaových bobech či kakaa se dočtete v našem článku

 

Díky obsahu hořčíku, fosforu, draslíku a vápníku ...

  • přispívají k udržení normálního stavu kostí a zubů, a také k normální funkci svalů a ke zdravé tvorbě bílkovin
  • přispívají ke  tvorbě červených krvinek a hemoglobinua tím k normálnímu přenosu kyslíku v těle
  • přispívají k funkci imunitního systému
  • přispívají k funkci trávicích enzymů
  • přispívají k energetickému metabolizmu
  • podporují zdravé dělení buněk

 

Složení

Kakaové boby bio, kokosový nektar bio

Použití

Vynikající jako jídlo do kanceláře, do svačinové mísy na pult, jako součást ranního musli, jako ozdoba ranního smoothie

Uchovávejte na chladném, suchém a temném místě.

Nutriční hodnoty

ve 100 g

Energetická hodnota

 2 385 kJ/ 578 kcal

Tuky

48 g

    z toho nasycené

26 g

Sacharidy

14 g

   z toho cukry

14 g

Vláknina        

23 g

Bílkoviny

11 g

Sůl** 

0,1 g

Vápník  

184 mg (23 %)*

Draslík

560 mg (28 %)*

Fosfor

154 mg (22 %)*

Železo

6,8 mg (48 %)*

Hořčík

244 mg (65 %)*

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: