Extra panenský olivový olej Ocala za studena lisovaný 250 ml, sklo
Nefiltrovaný olivový olej ze Španělska, olej nejvyšší kvality lisovaný přímo z oliv za studena pouze mechanickými postupy.
Co by měl obsahovat kvalitní olivový olej? Více se dočtete v našem článku ZDE.
Důvod slevy: Expirace-06/22
Kategorie: | Potraviny |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |
Extra panenský olivový olej Ocala za studena lisovaný 250 ml
Nefiltrovaný olivový olej nejvyšší kvality lisovaný přímo z oliv za studena pouze mechanickými postupy.
Pokud si chcete opravdu vychutnat vysoce kvalitní extra panenský olivový olej zkuste Gotas de Gloria, který Vás výjimečnou chutí osloví a získá si Vás navždy pro svou kvalitu a jedinečnost.
Tento extra panenský olivový olej je vyroben z nezralých zelených oliv a obsahuje 0,17% aciditu.
Acidita vyjadřuje podíl volných mastných kyselin na celkovém objemu oleje (je to základním a nejjednodušším ukazatelem kvality panenského olivového oleje). Nejkvalitnější oleje na trhu obsahují méně než 0,2 % acidity.
Má jasně zelenou barvu díky chlorofylu nezralých oliv, které dodávají čerstvému olivovému oleji větší antioxidační vlastnosti.
Chuťově se liší od extra panenského olivového oleje, protože je intenzivní a poněkud kořeněný, s ovocnou chutí aroma čerstvě natrhaných nezralých oliv.
Obsahuje všechny esenciální vitamíny, provitamíny olivového oleje, minerály a polyfenoly, které chrání buňky před oxidačním stresem, aktivním kyslíkem a volnými radikály.
Vlastnosti:
-
Způsob sběru : ruční sběr
-
Oblast: Antequera - Málaga / Andalusie
-
Osvědčení: Äôve
-
Výroba: kontinuální proces sběru a lisování za studena při teplotě 24 ° C
-
Filtrace: ano
-
Acidita / kyselost : 0,17% Ocala
Složení: Tuk 91g; Nasycené mastné kyseliny 14,89g; Mononenasycené 68,04g; Polynenasycené 8,22g; Energetická hodnota 3385 Kj / 823,5 kcal; Bílkoviny 0g; Sacharidy 0g; Cukr 0g; Vláknina 0g; Sůl 0g; Acidita 0,17%; K270 0,15; K232 1,4; Delta K 0,01; Ceraso (mg / kg) 32; Peroxy meq O 2 / Kg 3,6; Esteres (mg / kg) 2
* Nutriční hodnoty na 100g
Jak olivový olej spotřebovat?
Extra panenský olivový olej je nejlepší používat ve studené kuchyni, protože tepelnou úpravou ztrácí své nutriční hodnoty. Můžete jej použít do salátů, těstovin, na zapékané pečivo či připravit z něho dresink. Snáší vysoké teploty, proto na něm můžeme i smažit. Díky charakteristické chuti a vůni bychom ho měli používat především ve studené kuchyni.
Jak olivový olej skladovat?
Olivový olej uchovávejte v temnu a dobře uzavřený. Světlo a kyslík znehodnocuje živiny v olivovém oleji. Neotevřený olivový olej vám vydrží až dva roky od data, kdy byl naplněn do lahví. Jakmile se láhev otevře, měl by se olej použít v průběhu několika měsíců, nejlépe do půl roku a opět jej uchováváme na tmavém místě. Případný zákal je jen "kosmetickou" chybou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.