Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 zrnková káva 227g

Lehká a komplexní káva se sladkými tóny černého rybízu. Pěstována na úrodných vulkanických půdách hory Kilimanjaro v Tanzánii. 100% Arabika.

Skladem
Kód: 23636
Značka: Cafédirect
179 Kč / ks 156 Kč bez DPH
Kategorie: Zdraví
Hmotnost: 0.227 kg

Cafédirect - Kilimanjaro SCA 82 zrnková káva 227g

Lehká a komplexní káva se sladkými tóny černého rybízu. Pěstována na úrodných vulkanických půdách hory Kilimanjaro v Tanzánii. 100% Arabika.

Chuť: lehká, svěží aromatická káva se středně plným tělem, čistou chutí a sladkými tóny černého rybízu. Tóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá.

Doporučená příprava: doporučujeme minimálně 7g kávových zrn na jeden šálek. Podle hrubosti mletí je tato káva vhodná pro přípravu espressa, do překapávače, kafetieru a filtru.

Síla pražení: 3. stupeň z 5 (střední pražení s osvěžující a příjemnou aciditou)

Odrůda: Bourbon, Kent

Složení: 100% Arabika. Ručně sbíraná.

SCA skóre: > 82 (výběrová káva) dle Specialty Coffee Association.

Výběrová káva (z angl. specialty coffee) je vyráběna z kávových zrn té nejvyšší kvality a nejčastěji se jedná o druh arabica. Dle stanov asociace Specialty Coffee Association (SCA) je termínem výběrová káva označena taková káva, která při degustaci získá v celkovém souhrnu minimálně 80 a více bodů. Pro porovnání, běžné kávy dostupné v obchodech dosahují skóre mezi 50 – 79 body.

Země původu: Tanzánie. Suroviny nejsou geneticky modifikovány.

Zemědělské družstvo: KNCU co-operative

Nadmořská výška pěstování: 1400 - 1900 m.n.m.

Podíl Fairtrade: 100%

Kávu skladujte v suchu a chladu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Balení

227 g

Mletí

Zrno 

Čím je jiná káva Kilimanjaro?

Kávovníky mají na úpatí hory Kilimanjaro ideální podmínky. Díky úrodné vulkanické půdě, mírnému klima a dostatku vláhy z křišťálově čistých horských pramenů vytékajících přímo z ledovce na vrcholku hory.

Kávové třešně zde dozrávají pomalu, ve stínu banánovníků. Pěstování banánovníků spolu s kávovníky je pro oblast Kilimanjara typické - umožňuje pomalé zrání, které do kávových zrn promítá nepřeberné množství chutí.

Kávu sesbírali farmáři z tanzánského družstva KNCU Coffee Cooperative přesně v momentě, kdy perfektně dozrála. Sezóna sklizně je v této oblasti díky pomalejšímu zrání poměrně dlouhá - od října do února. Z třešní se kávová zrnka získala propíráním v pramenité vodě (tzv. "washed"), následně se sušila venku čerstvém vzduchu a slunci. Celý proces pěstování, sklizně i zpracování splňuje vysoké nároky na kvalitu, můžete si tedy vychutnat vynikající kávu.

Podle hrubosti mletí můžete kávu použít na libovolný způsob přípravy. Vynikající je zejména French press, který dá vyniknout její chuťovým nuancím téhle specifické kávy. Díky své svěží chuti a slabšímu pražení je Kilimanjaro (k dostání také v mleté verzi) jednou z nejprodávanějších a nejzajímavějších káv značky Cafédirect.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: