BrainMax Pure Džem Jahoda BIO, 270g *CZ-BIO-001 certifikát

Ikonka BIOIkonka Gluten-FreeIkonka Vegan

 

BIO jahodový džem bez přidaného cukru s 80% podílem celých jahod. Džem je vyroben z jahod, které pochází z ekologického zemědělství a neobsahuje žádné přidané látky jako jsou umělá barviva, konzervanty ani aromata. Na 100 g džemu bylo použito 80 g BIO jahod. Lehce se roztírá, má sladkou chuť a obsahuje kousky jahod. Doporučujeme před konzumací promíchat.

 

 

Skladem
Kód: 43074
Značka: BrainMax
129 Kč / ks 115 Kč bez DPH
Kategorie: Potraviny
Hmotnost: 0.4 kg

BIO původ pro vyšší dávku vitamínů bez chemie

Džem je vyroben z celých jahod a to včetně zrníček. Obsahuje 80% BIO jahod a dobře se roztírá. Neobsahuje přidaný cukr a přesto je sladký, díky vysokému procentu použité dužiny. Výborně se hodí k dezertům jako jsou palačinky, wafle nebo jen tak na pečivo.

jahodovy dzem
jahodovy croissant

Ručně zpracované jahody

Při výrobě je zpracována celá dužina plodu a džem neobsahuje žádné umělé konzervanty nebo barviva. Doporučujeme skladovat v chladu a nevystavovat slunečnímu záření. 

jahodovy
 

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 584 kJ / 138 kcal
Tuky 0,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 32 g
- z toho cukry 24 g
Bílkoviny 0 g
Sůl < 0,06 g
 

BIO certifikace CZ-BIO-001

Náš jahodový džem má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.

Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!

Složení: (80 %) BIO jahody, BIO jablečný koncentrát, zahušťovadlo: pektin.

Původ: EU

Skladování: Doporučujeme před konzumací promíchat. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na sklenici. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření uchovávejte v suchu při teplotě +4°C a spotřebujte do 2 měsíců. 

Hmotnost: 270 g

Recepty:

Palačinky z tvarohového těsta plněné džemem

30 minut
13.03.2023
palačinky

Postup

  1. Tvaroh a vejce pomocí tyčového mixéru rozmixujte na hladkou hmotu, zamíchejte kukuřičný škrob, špetku soli a pokud by si měl těsto ještě řídké přimíchejte trochu špaldové mouky (mouka ale nemusí být nutná).
  2. Dejte těsto alespoň 20 minut odležet. Pak už jen upečte palačinky. Při tomto palačinkovém těstě je nutné mít opravdu dobrou pánev, ať se ti nic nepřichytí.
  3. Jako náplň jsem použila Borůvkový džem bez přidaného cukru, ale díky vysokému podílu dužiny je opravdu příjemný sladký. Na vrch už jen nějaké ovoce, mletá skořice a oříškové máslo.
 

Sušenky s arašídovým máslem a džemem

1 hodina
24.02.2023
susenky

Postup

  1. Nejdříve smícháme máslo s javorovým sirupem a teprve poté přidáme mouku.
  2. Uděláme kuličky, do středu uděláme prohlubeň, do které přidáme jahodový džem.
  3. Pečeme na 180 stupních 15-20 minut.

Kynuté tvarohové koláče

1,5 hodiny
22.02.2023
Kynuté koláče

Postup

  1. Do misky si navážíme mouky, promícháme lžící a do středu uděláme důlek. Přilijeme část teplého mléka, posypeme cukrem, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. Potom přidáme všechny ostatní suroviny a spolu vymixujeme. Těsto necháme kynout cca hodinu, proložíme ho a necháme ještě další hodinu kynout. Mezitím si nachystáme tvarohovou nádivku. Smícháme si vše kromě džemu a lesního ovoce.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a prsty ho rozmačkáme do kruhu o průměru cca 25 cm, okraje necháme výše. Těsto potřeme džemem, dáme na něj polovinu tvarohové nádivky a posypeme lesním ovocem, které jsem přelila čekankovým sirupem.
  4. Kraje potřeme vajíčkem. Pečeme na 170°C, 20-25 minut je třeba sledovat okraje.
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
MD Avatar autora | 14.4.2023
Ty jahody prostě vidíte, cítíte a chuť božííí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: