Jarní ekologický úklid

 

Jaro už je v rozkvětu, příroda se probouzí a pupeny na větvích stromů začínají rašit. Je to období, kdy bychom měli po dlouhé a studené zimě vpustit život a sluneční paprsky do našich domovů. Jaro se pojí s novými začátky, energií a očistou těla. Avšak neměli bychom zapomínat na očistu domova ... Jaro je perfektní čas kdy důkladně uklidit domov a přivítat tak jarní dny.

V dnešním článku pro vás máme pár tipů na ekologický jarní úklid i na konkrétní prostředky a proč je používat.

 cista-domacnost-i-svedomi-s-mulieres-1

 

Proč používat ekologické prostředky?

Ekologické čisticí prostředky s bio certifikací neobsahují rozjasňovače, deriváty ropy, chlory, barviva ani geneticky modifikované enzymy. A na rozdíl od klasických čistících prostředků také nezatěžují životní prostředí ani naši pokožku či dýchací cesty.

 

Klasické čistící prostředky

Klasické čisticí prostředky obsahují až 146 více či méně nebezpečných chemikálií.  Za nejtoxičtější chemikálie se považuje formaldehyd, benzen, toluen a chloroform. Tyto  látky mohou způsobovat dýchací obtíže, kožní problémy, hormonální nerovnováhu, astma nebo v některých případech vznik rakoviny.

 

Marvelous-Cleaning-Products

 

Výhody ekologických prostředků

  • využívají éterické oleje namísto chemických parfemací a barviv
  • vyhýbají se alergizujícím parfemacím a barvivům, které pokožka hůře snáší
  • vyčistí a zároveň nedevastují životní prostředí
  • dezinfikují povrch, příjemně voní
  • neohrožují děti
  • jsou bezpečné
  • jsou multifunkční

 

jarni-uklid-s-prirodou

 

Čisté prádlo

Kdo by nemiloval čistě povlečenou postel a hebké vyprané prádlo... udržovat svůj domov čistý, hygienický a voňavý jde i ekologicky a to i bez chemických přípravků.

Ekologické prací prostředky jsou z vysoce kvalitních přírodních surovin, proto se skvěle hodí jak pro osoby s citlivou pokožkou, tak pro alergiky. Nenajdete v nich parabeny, syntetická barviva ani parfemace. Jejich neodolatelnou vůní tvoří kombinace kvalitních esenciálních olejů. Dnes už naleznete mnoho značek nabízející přírodní prací prostředky, které nádherně přirozeně voní.

 

Proč nepoužívat konvenční prací prášky a gely: cista-domacnost-i-svedomi-s-mulieres-2

  • obsahují karcinogeny
  • obsahují hormonální disruptory
  • vyvolávají kožní alergie
  • projevy neplodnosti
  • nepěkné podráždění kůže
  • zdravotní škodlivost
  • mohou obsahovat až stovky ropných komponentů
  • obsahují látky které škodí životnímu prostředí

 

Problémem konvenčních pracích prostředků je kromě toho, že se u nich neuvádí celé složení, častý ropný původ velké části složek.

 

Tip: Pokud chcete pro životní prostředí udělat ještě něco víc, vyzkoušejte prací gely Mulieres, které jsou vyrobeny z recyklovaných kartonových obalů - vnější obal lze i zkompostovat

 

 

 

 

Ekologické prostředky na čištění

Hlavní výhodou ekologických čistících prostředků je, že jsou multifunkční. Nepotřebujete 10 čistících prostředků na úklid. Pokud vám jde o ekonomičnost, ekologičnost a efektivitu ( při nákupu i následném používání), vystačíte i s dvěma produkty. Díky přírodnímu složení se nemusíte bát při jejich kontaktu s dětmi. Ekologické prostředky neublíží ani těm nejmenším, nevysušují a hlavně, pokud obsahují parfemaci (samozřejmě z čistých éterických olejů), tak i krásně provoní celý váš domov.

 

Čisté nádobí

Ekologické prostředky na nádobí jsou šetrné nejen k přírodě, ale i k pokožce rukou a navíc božsky voní. Neobsahují toxické látky, které pak při používání běžných konvenčních prostředků skrz nádobí prostupují do těla. Účinně odstraní mastnotu, připáleniny z nádobí a můžete s nimi klidně i umýt sporák a celou kuchyňskou linku.

drogerie 

Pokud jste spíš zastánci mytí nádobí v myčce, tak vyzkoušejte ekologické tablety i prášek do myčky, které nejen změkčí vodu a účinně umyjí nádobí, ale také zabrání usazování nečistot, čímž prodlouží životnost myčky. A když jí budete chtít dopřát extra péči, sáhněte po regenerační soli.

 

Pár slov na závěr ...

Svět se točí kolem vůní, čistoty a naše nosy denně čichají různé chemikálie, které opravdu nejsou to nejlepší pro naše zdraví. Dejte ekologickým prostředkům šanci, mile vás překvapí svou přírodní vůní, funkčností a hlavně pokud máte citlivější pokožku, nebo malé děti. 

Tip: Zaujaly vás ekologické prostředky na úklid? Na Siberice v sekci domácnost naleznete: